Защо не работи вашият имейл маркетинг

Posted on 09.01.2015

Warning: Illegal string offset 'filter' in /home/utremer/public_html/wp-includes/taxonomy.php on line 1489

Започва и тази година за NextCopy, петата за този копирайтърски блог. Със сигурност материалите тук ще са все така насочени към писането на успешно Съдържание и Контент Маркетинг. Благодарим на всички за интереса към Контента, това прави всеки един текст много значим. Иначе в календара за 2015 ще има много и интересни събития, като първото е буквално след броени дни – Обученията на PresenTHINK във Варна стартират именно с Копирайтинг. Това е сбъдване на отколешна мечта и нетърпението до датата 24 януари не е никак малко. После е ред на останалите колеги, които през следващите месеци ще  занимават аудиторията със структурата на онлайн магазина, с маркетинг за Фейсбук, с начините за локално SEO. Темите са от интересни, по-интересни, но всяко нещо с времето си.

Първата публикация за тази година е насочена към мейл маркетинга и в това няма нищо случайно. Като важна част от Контент Маркетинга, той  има огромен потенциал да продава – вас, продукта ви, вашите идеи. Затова не бива да допускате грешки. И така:

Знаете ли какъв е процентът на отваряне на мейлите?

Знаете ли към какъв клик рейт трябва да се стремите?

Всъщност това зависи от бизнеса, в който работите. Общо казано, средният процент на отваряне би следвало да е около и над 20%. Ако вашето представяне не е толкова добро, ето някои неща, които може би не вървят както трябва.

Общи причини за слаби имейл маркетинг резултати

1. Неяснота
Уверете се, че клиентите ви знаят за какво са вашите имейли. Това означава да имате ясно заглавие и лесен имейл контакт.
Ако обещаете нещо и след това не го предоставите, ще изгубите доверието на клиента и той вероятно ще се отпише от бюлетина ви.

2. Прекалено дълги имейли
Опитайте се да кажете прекалено много в един имейл и бъдете сигурни, че никой няма да го прочете.
Ако например искате да добавите определена статия във вашия имейл, най-добре я сложете в уебсайта си, а в имейла просто добавете линк, който води към нея. Така имейлите ви остават къси и едновременно с това създават трафик към уебсайта.
Идеалната дължина на онлайн бюлетина би следвало да е около 400-600 думи.

3. Вие
За кого говорите в имейла си? За вас или за клиента?
Ако е за вас, изтрийте го и започнете отначало. Важно е да казвате единствено какво можете и бихте направили за клиента, с цел създаването на силна връзка. Давайте им важна информация, полезни съвети и може би оферти, но никога не говорете за себе си.

4. Call to Action / Призив към действие
Или липсата му…
Изпращането на имейл не означава автоматично, че клиентът ще направи нещо. Така че ако искате да посетят уебсайта ви, да ви се обадят или да ви пишат, кажете им го.

5. Правописни грешки
Без значение колко пъти сте проверявали имейла си преди да го изпратите, винаги има възможност да направите печатна грешка.
Ако това се случи или пък направите истински гаф, не просто преработете и изпратете нов имейл, ами се извинете и предложете нещо за създаденото неудобство.
Няма да останат с лошо впечатление за вас ако се извините.

Как да пишете заинтригуващи имейли?

– Бъдете себе си – добавете малко персоналност в писането си и бъдете отворен за комуникация
– Бъдете щастливи – хубавите имейли се пишат, когато сте в добро настроение
– Четете на глас – това е най-добрият начин за проверка на грешки
– Имейл адрес – уверете се, че адресът, от който пишете, е истински ( т.е. съдържа името на компанията).

Никое от горепосочените неща не е сложно, а може да повиши ефективността на вашите имейли. Опитайте ги.

Share Button

No Replies to "Защо не работи вашият имейл маркетинг"


    Got something to say?

    Some html is OK