4 типа контент за онлайн магазин

Posted on 18.12.2014

Warning: Illegal string offset 'filter' in /home/utremer/public_html/wp-includes/taxonomy.php on line 1489

Какво е основното предимството, което имат обикновените магазини пред онлайн магазините? Клиентът може да види, пипне и усети продуктите и да поговори с някого за тях, там и тогава. За разлика – когато разчитате само на сайт, клиентите виждат единствено написан текст и никого, към когото да се обърнат на момента ако имат въпроси. Затова е и необходимо да имате правилното съдържание.


4 основни типа съдържание
Помислете за момент как предпочитате да получавате информация? Предпочитате да я прочетете или пък може би да гледате видео? Всеки е различен, затова е важно сайтът ви да се погрижи за всякакви вкусове.

 
Информация за продукта
Независимо дали продавате продукт или услуга, този текст ще бъде основният източник на информация за клиента. Би следвало да се насочите не само към характеристиките, но и към ползите, които вашите продукти или услуги ще дадат на клиентите. Това може да се направи чрез комбинация от текст, висококачествени снимки и потребителски отзиви.

 
Често задавани въпроси
Страницата с често задаваните въпроси дава богата информация на клиента. Широката гама от въпроси и отговори (попитайте вашия екип по продажбите какви въпроси се задават най-често и се уверете, че сте ги включили) ще помогне на клиентите ви да намалят броя на телефонните разговори и да получат информацията веднага.

 
Ръководства „как да..“
За тази цел чудесна роля би изиграло едно видео. Има ли по-добър начин да покажете как се използва вашият продукт стъпка по стъпка?

 
Оценки и отзиви от клиенти
Оценките и мненията дават на клиентите точна представа за продукта и възможност да преценят дали той е подходящ за тях.

Ако включите в сайта си всички изброени елементи и ги използвате по начин, който е забавен, информативен и споделяем, вашият бизнес ще върви напред. Защо споделяме? Ако съдържанието ви е полезно за хората и те го споделят с приятелите си, те правят маркетинг вместо вас. Разгледайте сайта си и обърнете внимание какво съдържание предлагате. Липсва ли ви нещо от гореизброените? Или пък използвате друга форма на съдържание, която е успешна за вас?

 

4 типа съдържание

 

Share Button

No Replies to "4 типа контент за онлайн магазин"


    Got something to say?

    Some html is OK