Копирайтинг за Начална страница

Posted on 09.09.2016

Warning: Illegal string offset 'filter' in /home/utremer/public_html/wp-includes/taxonomy.php on line 1409

Началната страница е лицето на сайта ни и въпреки теориите, че ѝ обръщат внимание едва един от пет посетители, тя е толкова важна, колкото и самите продукти. В близкото минало брандовете се надпреварваха да пишат за себе си в Home, мислейки че клиентите ще се повлияят от историята на марката и с треперещи пръсти ще поръчват, поръчват… Особеност на началната страница е възможността да се сложат най-важните елементи от съдържанието в целия сайт.

Какво можете да поместите тук. Тук е мястото за менюто и търсачката, за блог или презентационно видео, тук е удачно да анонсирате всичко, което по-лесно би продало вашия продукт. Звучи лесно, нали? И имате чувството, че сами можете да се справите. Навярно е така, но нека поговорим малко повече. Обърнете внимание и на инфографиката, тя ще ви помогне в избора на елементите.

51536_0cb0_6

Нека ви попитам: какво е за вас и вашия бизнес уебсайта на компанията? Ако имате отговор на този въпрос, можем да пристъпим към създаване на съдържанието. Защото сайтът е най-сигурното средство за постигане на вашите бизнес и маркетингови цели. Какво е значението на Началната страница тогава. Тя е магнит, магнит за привличане на потребителското внимание. Вие разполагате буквално с броени секунди да презентирате бизнеса и продуктите си пред потребител, който едва ли ще бъде 100% съсредоточен пред монитора. Той много по-вероятно ще изгуби интерес, ако не бъде провокиран и задържан от Началната страница. Разбира се, всяка страница е уникална, но всички търсят един резултат: да превърнат посетителите в клиенти. Те могат да бъдат привлечени по много начини, сред които са фактическото закупуване на продукта, регистрацията като потребител или абонирането за нюзлетър. Това предполага всички изброени опции да са достъпни в съдържанието и най-малкото да бъдат заявени още в Началната страница. Работата с Копирайтър ще ви даде визия не само за това какво да бъде написано, заснето или записано, но и къде да бъде разположено в сайта. Ето няколко успешни копирайтърски техники, с помощта на които ще повишите ефективността на страницата:

1.Цел на съдържанието

Освен да продава, целта на вашия сайт е да даде решение на проблем или задоволяване на потребителско желание. Никога не излизайте от този фокус и със сигурност ще сте полезни. Копирайтърът постига това с помощта на ключови думи и редица техники. Посетителите ще усетят персоналното отношение, а това е значителна крачка към успеха.

2.Предлагане на решение

Една от най-добрите техники е да представим продукта като успешно решение на възникнал проблем. Ако съдържанието в сайта е насочено към ползите от него в няколко аспекта, това ще повлияе на колебанието на потребителите. Задоволяването на потребност е винаги работеща формула.

3.Тълкуване на ползите

Да се даде решение невинаги е достатъчно, понякога изтъкването на предимствата е нужно в процеса на привличането на клиент. Копирайтърите използват създаване на ситуация, в която животът на потребителя се е подобрил видимо благодарение на продукт Х. Давайте РЕАЛНИ ползи от придобиването, нека те да са следствие от характеристиките на продукта.

4.Създайте уникално предложение

Когато потребителят подходи към купуването на продукта като обикновено действие, вие губите част от интереса му. Направете така, че той да се почувства специален. Създаването на неповторимо предложение от една страна ще форсира желанието за придобиване, а и допълнително ще повиши стойността на самия продукт. Промоциите и намаленията НЕ са уникално предложение, те са крайна и отчаяна мярка.

5.Разбира се, къде без Call to Action

Началната страница е идеалното място за призиви към действие. Тук обаче е по-важно не просто да подканите посетителите да купуват, а и да разгледат останалите страници, да споделят съдържанието или да се абонират за новини. Call to Action е най-силното оръжие, което използва копирайтърът. То въздейства съвсем първосигнално на психиката, а като глагол подканва към активност. Задължително присъства в поне няколко разновидности.

А сега е време да преминем към визуалния контент, сиреч Инфографиката. Не забравяйте, че работата с копирайтър ще повиши в пъти ефективността на тази страница, а и на самия сайт.

homepage-content

Share Button

No Replies to "Копирайтинг за Начална страница"


    Got something to say?

    Some html is OK