Копирайтърски миш – маш

Posted on 01.02.2018

Warning: Illegal string offset 'filter' in /home/utremer/public_html/wp-includes/taxonomy.php on line 1489

Неслучайно правим препратка към Алеко Константинов и един от най-добрите му фейлетони. „Щастливецът“ сам се определя за „радетел на чистите и правдиви думи“, а това поставено в копирайтърския контекст го прави абсолютно прав! Защото думите са наистина оръжие в ръцете на добрия писател. Те могат да въздействат, да провокират, да са причина за най-възвишените ни дейности. Текстовете. Как да не ги обичаме само! Нали заради тях поглъщаме жадно страница след страница, вълнуваме се или отричаме.

 

Когато говорим за Съдържание, най-често се сещаме за текстове, видеа или картинки. Тази представа като цяло е правилна, но далеч не е пълна. Съдържанието е всичко, което казва, показва или коментира един бранд с клиентите си. Независимо дали сте мега компания, или имате малък местен бизнес, няма как да не разчитате на комуникацията, за да ви представя във възможно най-добра светлина. Затова съвсем естествено е да се търсят по- добрите думи, по-въздействащите изображения, по-качествените клипове. А всъщност трябва да работим с тези специалисти, които създават Контент – копирайтърите.

Все повече се говори за професионално написаното съдържание, но този интерес е само от страна на бизнеси, които така или иначе са в ситуация, изискваща помощ от копирайтър. Не чакайте този момент, тогава може да е късно. Винаги можете да научите повече за това как да създавате работещи текстове, неустоими заглавия и предложения, на които не можете да откажете (да, тази реплика от “Кръсникът” е писана сякаш от копирайтър). Всъщност не, не можете. За съжаление обучения в тази сфера се правят рядко. Ако все пак сте от Варна, ето добрата новина:

Advance Academy започват едномесечен курс за Контент Маркетинг и Копирайтинг! Началото е на 5ти февруари, все още имате броени дни! Целият месец ще премине под знака на доброто старо съдържание, като в 24 часа ще се засегнат теми като: видове комерсиално съдържание, структура на текста, правила и техники за писане на печеливши текстове, добри и лоши примери, създаване на Call to Action и писане на своя рекламна кампания. Всичко това, а и още много, разбира се (добрият презентатор винаги има какво да скрие в ръкава си) е организирано в 4 Модула, както следва:

–           Основи на Копирайтинга, видове рекламно съдържание

–           Структура на рекламния текст, техники за писане

–           Контент Маркетинг и ползите за бранда

–           Как да пишем успешни текстове

И преди да е прозвучало прекалено академично, нека кажем ключовата дума: практика, практика, практика. Теоретичната материя може да е важна, но много по-полезно е да се показват работещите примери, да се посочват добрите страни и да се направи професионална дисекция, за да извадим формулата на успеха им. Или казано направо – ще направим първите стъпки в копирайтинга.

Времето за един хубав текст е сега!

ВНИМАНИЕ:  С ПРОМОКОД COPY ЩЕ МОЖЕТЕ ДА ПОЛЗВАТЕ 20% НАМАЛЕНИЕ ОТ ТАКСАТА ЗА УЧАСТИЕ

ето и линк към самото събитие:

http://advanceacademy.bg/content-marketing/

Share Button

No Replies to "Копирайтърски миш - маш"


    Got something to say?

    Some html is OK