Съвети за Празничен Копирайтинг

Posted on 19.12.2014

Warning: Illegal string offset 'filter' in /home/utremer/public_html/wp-includes/taxonomy.php on line 1489

Продуктите и сайтът ви подготвени ли са за празниците?

Все още има малко време, за да направите няколко прости неща, с които да увеличите продажбите си.

Направете го ясно и бързо

Хората бързат и се припират повече от обикновено по време на празници. Ако все още не сте споменали основните предимства и характеристики на продукта си, направете го веднага. Ясните предимства ще накарат клиентите ви са вземат по-бързо решение за закупуване на подарък и увеличават шанса ви за продажба.

Напомнете на клиентите си за подаръците

Ако вие сте уморени да повтаряте „Направете чудесен подарък“, то на клиентите трябва да им се напомня. Ако клиентът ви е купил футболна топка за сина си, може бързо да вземе две, ако се сети, че племенникът му също е спортен фен.Фразите, които използвате, може да включват „идеален за подарък“, „уникален Коледен подарък“, „чудесна идея за подарък“ или „ще се радват да го открият под Коледната елха“.

Подчертайте популярни празнични предимства

„Лесно връщане, безплатна доставка, универсален размер“ са сред най-предпочитаните. Всяко друго предимство, което предоставяте на клиентите си, би следвало също да бъде ясно показано и написано.

Предлагайте гифт карти, ваучери и сертификати

Те са бързо решение за подарък, освен това има много голяма вероятност, когато клиентите решат да се възползват от сумата по картата, да похарчат повече, закупувайки допълнителни неща.

Заложете на мненията на клиенти

Собствениците на продуктите и потребителите на услугите често имат повече впечатления и познават страни, за които производители и търговци не винаги не си дават сметка. Така потребител, който не е запознат с продукта, ще вземе по-лесно решение да го закупи, доверявайки се на опита на старите клиенти.

Тествайте 404 страниците

Не губете клиенти заради 404! Тествайте страницата, защото това може да има огромно влияние. Добавете приятелско и извинително съобщение към „Page Not Found“.

Благодарност след покупката

Не предлагайте на клиентите си просто „Благодарим ви“ страница след като за закупили ваш продукт. Кажете нещо! Поискайте да поддържате връзка с тях с регистрация или в социалните мрежи, окуражавайте ги да продължат да разглеждат сайта с предложения на подобни продукти, предложете код за отстъпка при нова поръчка до определен брой дни или ги накарайте да оценят покупката и сайта с кратка анкета.

404-2

 

 

404

Share Button

5 коментара to "Съвети за Празничен Копирайтинг"

 • Димитър Георгиев - Бико
  21.12.2014 (15:33)
  Reply

  Само ще добавя нещо малко, което аз самият считам за страхотна практика…направете им неочакван подарък, които да ги зарадва, без да са го поискали…
  Например: Ако поръчат 2-3 топки – подарете им още 1 и кажете, че това е специален подарък за тях по повод празниците. Нека звучи персонално и ето ви лоялни клиенти 🙂

 • Teddy
  21.12.2014 (23:44)
  Reply

  Интересно и полезно!

 • Любомир Любомиров
  22.12.2014 (11:07)
  Reply

  Ако някой се сеща за още някакви успешно похвати, които е ползвал, ще е прекрасно да ги сподели 🙂

 • Yaroslav
  10.12.2015 (22:34)
  Reply

  Може би и някаква социална обвързаност на продажбите също не е излишна. Примерно, че една част от сумата ще се дари или ще се закупят полезни и нужни неща за социално/детско заведение. Благотворителност просто. 🙂
  Успех и весели празници на целия ви екип!

  • Любомир Любомиров
   28.12.2015 (18:50)
   Reply

   Много благодарим за пожеланията 🙂
   Разбира се, че обвързването с кауза ще вдигне емоционалната стойност на бранда в очите на потребителите. Ако комуникацията успее да избегне и все по-ширещия се комерс, нещата ще придобият допълнителна „дълбочина“. Все пак нека не се забравя, че отношенията клиент-бранд ще продължат и след Коледа и Нова година. И всъщност не бива да прекъсват никога.


Got something to say?

Some html is OK