21 начина, по които Копирайтърът помага на малкия бизнес

Posted on 26.08.2016

Warning: Illegal string offset 'filter' in /home/utremer/public_html/wp-includes/taxonomy.php on line 1409

Никак не е случайно, че огромен процент от запитванията за копирайтинг, са от малкия и среден бизнес. Той е по-гъвкав в търсенето на варианти за развитие, а и може да отреагира по-бързо на промените на пазара. Въпреки че качественото съдържание е еднакво ефективно и за малката компания, и за многомилионния бранд, като цяло търсенето е от страна на по-малките фирми. Такива, които тепърва развиват своята дейност или осъзнали нуждата от обновяване на публичния си имидж пред клиентите. За копирайтъра това трябва да е еднакво отговорно предизвикателство и не бива да има неглижиране на работата поради по-малобройна аудитория. Винаги сядайте да пишете с настройката, че най-добрият текст тепърва предстои.

Как реално добрият Контент може да помогне на малкия бизнес? Ето някои основни ползи за това:

Писане на големи обеми (или дълги текстове)

Уеб страници: Качественото съдържание на сайта повишава стойността на продукта и бранда, отличава ви от конкуренцията и със сигурност ще се забележи от потребителите

Е-книги: У нас това не е широко разпространена практика, но електронните книги, събрали добрите практики във вашия бранш, се радват на огромен успех.

Прес Рилийс: Ако търсите най-успешния вариант да рекламирате събитие, свързано с бранда, копирайтърът е единственото решение. Използвайте уменията му.

Блог постове: Всеки уебсайт без блог секция не комуникира пълноценно с феновете си. Новини, интересни факти, презентиране на нови продукти или пазари – имате ли това?

Статии: Освен на собствения сайт, можете да напомняте за себе си и чрез статии в сателитни блогове, на уеб портали или други места. Помислете за този вариант.

Лендинг страници: Ако повечето са запознати с въздействието на големите анализи и материали, то лендинг страниците с много Call to Action тепърва ще се доказват.

Mалки и средни обеми

Радио или ТВ Спот: Обикновено са с продължителност не повече от 90 секунди, но тяхното въздействие е много голямо. Търсете рекламите и в традиционните медии.

Продуктови описания: Обикновено описанията в един онлайн магазин не надминават 100 думи, но са най-важната част от цялото съдържание. Поверете ги на можещите.

Мейли: Това е едно от най-мощните маркетингови оръжия, с които разполагате. Създаването на правилни имейл кампании може да увеличи продажбите ви в пъти.

Остарели формати: Въпреки доказаната неефективност от присъствие в каталози от типа на „Golden pages”, много бизнеси все още са там. Обновете поне информацията си.

Брошури: Каквото и да казват за печатните материали, те все още заемат 35% от целия маркетингов микс. Копирайтърът ще напише най-точните послания на бранда ви.

Статуси: Една от водещите роли на копирайтъра е писането на статуси в профила на бранда ви в Социалните мрежи. Туитове, постинги… каквото е нужно, когато е нужно.

 

„Гласови“ формати

Речи и Презентации: Публичното представяне на бранда понякога изправя малкия бизнес пред ситуация да говори пред аудитория. И е важно това да е на ниво.

Интервюта: Това, че можем да говорим за своя бизнес или продукт, далеч не означава, че сме добри, заговорим ли за себе си. За да не се изложите, работете с копирайтър.

Видео кореспонденция: Skype и Google Hangouts дават почти идеална възможност за дистанционни преговори. Но това не означава, че като не ви виждат сте безгрешни.

Аудио записи: Понякога се налага да се записват обръщения към партньори или служители, а това изисква съответна подготовка. Не се стремете да се справяте сами.

 

„Специализирани“ формати:

SEO Копирайтинг: Писането за нуждите на Оптимизацията е сред най-успешните техники, които могат да помогнат на малкия бизнес. Както и на големия, впрочем.

Инфографики: Този нов формат се налага все повече, защото дава възможност да се визуализира огромен обем информация. Използвайте го. Задължително!

Гайдове: Независимо от големината на бизнеса, създаването на брандбук или гайд помага за оптимизиране на работата. Подходете сериозно и с копирайтър.

Проекти: Кандидатстването пред европрограми или програми от национално/местно ниво изисква перфектна подготовка от ваша страна. Не можете да грешите.

Политики: Общи условия или фирмена философия – както и да наречете тези текстове, те са изключително важни за бранда, за да си позволите компромиси.

 

Това, че говорим за малък бизнес, далеч не означава, че усилията на Копирайтъра трябва да са повърхностни. Напротив, предизвикателствата и динамиката са много по-големи. И тук можем да комуникираме по всякакви канали с потенциалните клиенти чрез професионално създадено съдържание. Затова копирайтърът е задължителен партньор. Нали не сте забравили – по думите посрещат.

Share Button

No Replies to "21 начина, по които Копирайтърът помага на малкия бизнес"


    Got something to say?

    Some html is OK